fbpx
Dr. Mátrai Ákos

Dr. Mátrai Ákos

szülész-nőgyógyász szakorvos, egyetemi tanársegéd

    Egyetemi éveim során különös érdeklődés alakult ki bennem a szülészet-nőgyógyászat iránt, mely nemcsak szintén ezen a szakterületen dolgozó édesapám és testvérem példájának köszönhető, hanem ehhez külföldön szerzett szakmai tapasztalatom és itthoni tudományos tevékenységem is nagyban hozzájárult.

    Diplomámat 2014-ben a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Egyetemi tanulmányaimat követően kerültem Budapestre és kezdtem el klinikai orvosként dolgozni a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllő úti részlegén. 2019 novemberében szereztem szakvizsgámat szülészet-nőgyógyászatból. 2020 óta egyetemi tanársegédként dolgozom, és tudományos tevékenységet is végzek, ahol az anyai betegségeket és azoknak várandóságra gyakorolt hatásait vizsgáljuk.

    Az utóbbi években meddőség kivizsgálásával, IVF előtti kezelésével, sikertelen terhességekkel kezdtem el foglalkozni. Mindemellett foglalkozom laparoszkópos műtétekkel, várandósgondozással, nőgyógyászati kórképekkel. Munkám során fontos számomra a személyes és közvetlen orvos-beteg kapcsolat, pontosság és precizitás. Szabadidőmben szívesen sportolok, kirándulok a családommal, mely  feltöltődési lehetőséget nyújt a mindennapi orvosi tevékenység mellett.