✉️  hallermedical@gmail.com    📞  +36 20 2323 252

haller-medical-logo-szines-90
Keresés
Close this search box.

Koraszülés

   Olvasási idő:  kevesebb mint 1 perc

woman hand touching baby feetNovember 17-e a koraszülöttek világnapja. Koraszülésről beszélünk, ha a terhesség betöltött 24. és 37. hét közötti időszakában fejeződik be szüléssel. nogyogyaszati maganrendelo 9 keruletJelenleg Magyarországon a koraszülés gyakorisága 9%. A szülés körüli halálozás 80%-a a koraszülésekből és azok szövődményeiből adódik. Természetesen nem mindegy, hogy az említett terhességi időszakban pontosan mikor következik be a koraszülés. A terhességi hetek száma nagyban befolyásolja a koraszülésből adódó szövődmények gyakoriságát, így az újszülött életkilátásait és későbbi életminőségét. Számos a várandóságot megelőző kóros állapot, egyéni tényező és a várandóság alatt szerzett betegség befolyásolja a koraszülés előfordulási gyakoriságát. A várandósgondozás során természetesen nagy hangsúlyt fektetünk a koraszülés megelőzésre.

Reményt keltő, hogy ma már egyre több koraszülött gyermeket tudnak segíteni az egészséges élet eléréséhez, így egyre nagyobb esélye van a kis hősöknek az életre.

 

A Haller Medical csatlakozik azon Országos mozgalomhoz, melyet a Koraszülöttekért Országos Egyesülete hirdettet meg. A mozgalom jelszava: “Színezzük lilára az országot!”

Így szeretnénk kifejezni szolidaritásunkat a koraszülésben érintett családok és az ellátásban résztvevő szakemberek iránt.