✉️  hallermedical@gmail.com    📞  +36 20 2323 252

haller-medical-logo-szines-90
Keresés
Close this search box.

Fül-orr-gégészeti rendelés szombaton

   Olvasási idő:  6 perc

Rengetegen dolgoznak olyan beosztásban, hogy a sürgősségi eseteket leszámítva hétköznap nem tudnak eljutni orvoshoz. Ilyenkor óriási segítség lehet, ha egy fül-orr-gégészeti rendelés szombaton is fogadja a pácienseket.

A legtöbb egészségügyi problémáról ugyanis elmondható, hogy korai diagnózissal és megfelelő kezeléssel könnyen meg lehet akadályozni súlyos szövődményeiket. Különösen igaz ez az állítás a fül-orr-gégészeti panaszok többségére.

A Haller Medical magánrendelőben emiatt szombaton is fogadjuk pácienseinket, legyen szó akár már felismert, de még kezelés alatt álló-, akár diagnosztizálásra váró fül-orr-gégészeti betegségekről vagy egy egyszerű prevenciós szűrővizsgálatról.

Ezért fontos, hogy a fül-orr-gégészeti rendelés szombaton is elérhető legyen

Bár egészségügyi szempontból nem szerencsés, tisztában vagyunk azzal, hogy az emberek többsége a hétköznapokban reggeltől-estig csak rohan. Különösen akkor, ha gyermekei is vannak.

Ők azok, akik egy nagyobb megfázás vagy hőemelkedés esetén sem maradnak otthon, mert nem eshetnek ki a napi rutinból. Az ilyen emberek számára óriási előnyt jelent, ha hétvégén is el tudnak menni kivizsgálásra, csakhogy ezen a téren kevés a lehetőségük.

Ezért döntöttünk úgy a Haller Medicalnál, hogy az általunk biztosított fül-orr-gégészeti rendelés szombaton is elérhető legyen a páciensek számára, hiszen ilyenkor az emberek többsége könnyebben el tud jutni kivizsgálásra.

Mindemellett a hétvégi időpont más szempontból is sokkal praktikusabb lehet, hiszen ilyenkor nincs olyan nagy forgalom, sokkal nyugodtabban el lehet jutni a rendelőbe akár még tömegközlekedéssel is, miközben a vizsgálatra való ráhangolódás sem okoz gondot.

Munka után ugyanis sokan csak beesnek a vizsgálatra, kapkodnak, rohannak, nem tudják megfelelően összefoglalni a tüneteiket, márpedig minden részlet fontos lehet a pontos diagnózishoz.

Milyen betegségekkel fordulhatunk fül-orr-gégészhez?

Mielőtt alaposabban is rátérünk arra, hogy milyen tünetekkel lehet felkeresni szombaton a Haller Medical fül-orr-gégészeti rendelését, nagyon fontos megismerkedni magával a szakterülettel, hogy milyen betegségekre fókuszál ez az ágazat.

Általánosságban elmondható, hogy a fül-orr-gégészet a fej- és a nyaki régió szerveinek elváltozásaival foglalkozik. Egy kicsit konkrétabban ez a következőket jelenti:

 • a belső-, a külső- és a középfül betegségei;
 • a gégét és a garatot érintő problémák;
 • az orrüreg, a orrmelléküreg, valamint a hangképző szervek elváltozásai;
 • a szájüregben kialakuló fertőzések és gyulladások;
 • valamint a nyaki régióban tapasztalható kóros képletek, duzzanatok.

Ezekhez a szervekhez számos konkrét betegség vagy tünetegyüttes tartozhat. A leggyakoribb fül-orr-gégészeti problémák a következők:

 • felsőlégúti megbetegedések (nátha, megfázás);
 • a mandulát, a garatot, a gégét, az orrot, a torkot, valamint a középfület és az arcüreget érintő gyulladások;
 • orrpolip, orrsövényferdülés;
 • allergia;
 • a feji- és a nyaki régiót érintő daganatok;
 • orrvérzés.

Fül-orr-gégészeti rendelés szombaton

Fül-orr-gégészeti rendelés szombaton – Ezekkel a tünetekkel forduljunk hozzánk bizalommal!

Mivel a Haller Medicalnál kiválóan képzett és tapasztalt szakorvosok dolgoznak, a fül-orr-gégészeti rendelés szombaton is ugyanolyan panaszokkal kereshető fel, mint hétköznapokon. Lássuk ezek közül a legáltalánosabbakat:

 • elhúzódó felső légúti megbetegedés, amihez erőteljes fájdalom és magas láz társul;
 • gyulladásos képletek az orr, a garat, a gége és a fül kapcsán;
 • a torok és az orrmandula tartós, folyamatosan visszatérő fájdalma, gyulladása;
 • rendszeresen kialakuló középfülgyulladás, ami erős fájdalommal jár;
 • állandó köhögés, torokkaparás, rekedtség és kapcsolódó hangképzési problémák;
 • gyakori vagy folyamatos orrdugulás, orrszárazság, esetleg túlzott orrváladék-termelődés;
 • a nyaki nyirokcsomók fájdalmas vagy fájdalmatlan duzzanata;
 • az arcon megjelenő ismeretlen eredetű duzzanatok;
 • nyelési nehézségek, gyakori gombócérzés a torokban;
 • halláscsökkenés, fülzúgás vagy a halláshoz kapcsolódó bármilyen kellemetlenség;
 • légúti allergiás reakciók, mint a gyakori köhögés, orrfolyás, orrdugulás és tüsszögés;
 • gyakori vagy csillapíthatatlan orrvérzés;
 • a feji- és a nyaki régióban jelentkező feltételezett daganatos elváltozások;
 • már az életminőségre is negatív hatást gyakorló horkolás.

Így zajlik a fül-orr-gégészeti rendelés szombaton a Haller Medicalnál

A fül-orr-gégészeti rendelés szombaton ugyanolyan magas minőségben várja a pácienseket a Haller Medicalnál, mint hétköznapokon.

Ajánlott a lefoglalt időpont előtt néhány perccel megjelenni a rendelőben, hiszen recepciósaink felveszik majd az adatokat és válaszolnak felmerülő kérdésekre.

Rendelőnk otthonos és kényelmes hátteret biztosít ahhoz, hogy türelmesen megvárhassuk, amíg választott kezelőorvosunk név szerint szólít minket.

A fül-orr-gégészeti rendelés szombaton sem a kapkodásról szól, így minden páciens esetében a konkrét anamnézis felállításával indul a folyamat. Részeként a kezelőorvosnak elmondhatjuk panaszainkat, de ő maga is több kérdést tesz fel.

Miután alaposan feltárta állapotunkat és ellenőrizte esetleges korábbi orvosi jelentéseinket, különféle fizikai vizsgálatokat végez a pontos diagnózis érdekében. Ezek testrészenként a következők lehetnek:

Fülvizsgálat a fül-orr-gégészeten

A hallójárat vizsgálatához a kezelőorvos speciális fültölcsért alkalmaz, amely képes feltárni a mélyen fekvő részek, így például a dobhártya eltéréseit. Amennyiben a fizikai vizsgálat nem elég, képalkotó diagnosztikára, így CT-re vagy MRI-re is szükség lehet.

Hallásproblémák esetén gyakori, hogy hangvillával vagy tympanometriával hallásvizsgálat történik.

Orrvizsgálat a fül-orr-gégészeten

Az orr vizsgálata egy úgynevezett orrspekulummal zajlik. Segítségével az orrnyílás kitágítható, így könnyebben ellenőrizhetők a mélyebben elhelyezkedő részek.

Ha a probléma forrása még mélyebben, az orrgaratnál vagy a fülkürtnél található, akkor endoszkópra vagy fiberoszkópra lesz szükség.

Az orr vizsgálatakor gyakran van szükség labordiagnosztikára az orrváladék összetételének kimutatása érdekében, de a képalkotó vizsgálatok is megkönnyíthetik bizonyos elváltozások pontosabb feltárását.

Szájüregi vizsgálat a fül-orr-gégészeten

A szájüreg ellenőrzéséhez a szakorvos nyelvlapocot használ, ami segít a nyelv lesüllyesztésében, hogy könnyebben vizsgálható legyen a garatfal, a mandula, a szájfenék, de még a szájpadlás is.

A nyelv, az idegek és a nyálmirigyek ellenőrzése mellett a szájüreg feltárásakor is fontos lehet a laborvizsgálat, hogy esetleges fertőzések esetén pontosan beazonosíthatóvá váljanak a kórokozók.

Gége- és garatvizsgálat a fül-orr-gégészeten

A gége és a garat vizsgálata nyeles tükörrel vagy mélyebb feltárás esetén laringoszkóppal, illetve laringo-fiberoszkóppal történik.

A kellemetlenebb vizsgálatok közé tartozik, ami gyakran jár reflex-szerű köhögéssel és öklendezéssel, de ez helyi érzéstelenítés mellett részben mérsékelhető.

A pontosabb feltárás érdekében a gége és a garat vizsgálatakor gyakran van szükség képalkotó módszerekre, így CT-re és MRI-re is.

Nyaki vizsgálat a fül-orr-gégészeten

A nyak állapotának feltárása rendszerint tapintásos fizikai vizsgálatokon alapul. Ezzel könnyen ellenőrizhetők a nyirokcsomók, a nyálmirigyek és a pajzsmirigy is.

Amennyiben a nyaki elváltozás alaposabb vizsgálatára van szükség, a különféle képalkotó módszerek mellett gyakran kell alkalmazni az aspirációs citológiát, ami a mintavételezés miatt nagyon fontos a diagnózishoz.

Fül-orr-gégészeti rendelés szombaton? A Haller Medical több szempontból is jó döntés!

A Haller Medicalnál a fül-orr-gégészeti rendelés szombaton is ugyanazokat a lehetőségeket biztosítja pácienseink számára, mint hétköznapokon.

Jól felszerelt, modern és családias rendelőnk mellett orvosaink mindent megtesznek azért, hogy a hozzánk érkezőket kellő alapossággal és precizitással vizsgálják, méghozzá egy bensőséges hangulat kialakítása mellett, amitől a páciens könnyebben feloldódhat.

Orvosi csapatunkban olyan kimagasló szakmai háttérrel és tapasztalattal rendelkező fül-orr-gégészek találhatók, mint

A páciensközpontú hozzáállás mellett nagy figyelmet fordítunk arra, hogy az általunk kínált fül-orr-gégészeti rendelés szombaton is a legkisebb stresszt okozza azoknak, akik minket választanak.

Az egyszerű online időpontfoglaló rendszerünk mellett ezért még parkolási segédletet is biztosítunk. Ha tehát valaki autóval érkezik, csak küldjön nekünk SMS-t az autó rendszámával a +36/20-7630-906-os telefonszámra és segítünk.

Rendelőnk Budapest központi helyszínén, a Haller utcában található. Ez jó hír a tömegközlekedéssel érkezők számára, hiszen alig néhány percnyi sétával elérhetők vagyunk a 3-as metró Nagyvárad téri megállójától vagy a 24-es villamos útvonalán található Balázs Béla utcából.

A kényelem mellett fontos, hogy vizsgálatainkért hétvégén sem csak készpénzzel fizethet, hanem bankkártyával, sőt egészségpénztári kártyával is.

Mennyibe kerül a fül-orr-gégészeti rendelés szombaton a Haller Medicalnál?

Nemcsak pácienseink kényelmére és precíz gyógyítására fordítunk nagy figyelmet a Haller Medicalnál, hanem arra is, hogy szolgáltatásaink megfizethetők legyenek.

Emiatt a fül-orr-gégészeti rendelés szombaton pontosan olyan árkategóriába esik, mint a hét minden napján.

Egy általános és teljes körű szakvizsgálat például felnőtt és gyermek esetében egyaránt 29.000 Ft, amihez kiegészítő fiberoszkópos vizsgálat is igénybe vehető + 5.000 Ft ellenében.

Természetesen vannak speciális szűréseink is, így például a fiberoszkópos gégerák feltárás – teljes körű vizsgálattal – 34.000 Ft, míg a fülzúgás vagy a szédülés okainak feltárása – szintén teljes kivizsgálás mellett – 39.000 Ft.

Aktuális árainkért mindig ellenőrizze folyamatosan frissülő árlistánkat!

Fül-orr-gégészeti rendelés szombaton? Mindenkit vár a Haller Medical!

Magánrendelőnk tehát a főváros egyik jól megközelíthető helyszínén, nyugati színvonalú felszereltséggel, tapasztalt orvosokkal és megfizethető árakkal várja a pácienseket.

A nálunk elérhető fül-orr-gégészeti rendelés szombaton garantáltan ugyanazt nyújtja, mint a hét bármelyik másik napján, így nem kell aggódnia a hétvégi időpont miatt, a Haller Medicalnál a legmagasabb színvonalú ellátást kapja.

Fontos, hogy a nálunk elérhető szolgáltatások és szakágak listája folyamatos bővülésben van, hiszen szeretnénk a jövőben minden páciens számára nyugati színvonalú ellátást biztosítani várólisták és beutalók nélkül.

Az Ön gyógyulása ugyanis a mi legnagyobb sikerünk! Kérjen időpontot még ma!